Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Gospodarenje otpadom

Sustav gospodarenja otpadom važan je za očuvanje okoliša i čistoće javnih površina. Osobne navike koje moramo mijenjati i svijest o važnosti odvajanja otpada temelj su kvalitetnog gospodarenja i zdrave životne sredine.

Znatna količina odbačenog otpada na javne površine i u šume na našem području znak su da moramo poraditi na informiranju naše zajednice. Nepropisno odbačeni otpad svake godine sakuplja se u akciji čišćenja Stupnika povodom obilježavanja Dana planeta zemlje u organizaciji LD Sokol, općine i ostalih stupničkih udruga.

U tijeku je projektiranje i ishođenje građevinskih dozvola za reciklažno dvorište. Predviđena lokacija je skladište građevinskog materijala općine u ulici Sv. Benedikta na lokaciji poznatoj pod nazivom „Čep“. Projektiranje i izgradnja će biti prijavljeni na sufinanciranje iz županijskih i EU izvora.

Planira se nabava zatvorenih spremnika za „zelene otoke“ sa sustavom kontrole odlaganja selektivnog otpada( papir, plastika, staklo, tekstil i metal). Mještani će dobiti ID kartice pomoću kojih će moći otvoriti spremnike i odložiti odvojeni otpad. Otoci koje smo morali ukloniti zbog nekontroliranog i nedopuštenog odlaganja koje je radilo nered na javnim površinama, biti će zamijenjeni ovim sustavom koji će omogućiti kontrolu odlaganja.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s tim u redu, ali ako se želite, možete se odjaviti. Prihvati Pročitaj više

Wildcard SSL