Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Ceste

Izgradnja cesta

Uređenje i obnova cesta, te gradnja pješačkih i biciklističkih staza na prometnijim cestama kreće odmah  nakon gradnje kanalizacije i vodopskrbnih cjevovoda. Tijekom gradnje kanalizacije izvode se priključci na sve objekte i parcele u građevinskoj zoni. Izvođenje kanalizacijskih priključaka pretpostavlja rezanje asfalta na cesti i pločniku i time se oštećuje njihova statika, narušava funkcionalnost i estetika koja nakon popravka nikad ne može biti u kvaliteti početnog stanja. Gradnja nogostupa na postojećim prometnicama u okviru održavanja i bez građevinskih dozvola nije moguća jer to prema zakonu nije dozvoljeno. Prometnice imaju preuske koridore, a trase i nivelete ne odgovaraju izgrađenosti, zahtjevima na terenu i gradnji pješačkih staza.

Raskrižje-Sv.Benedikt-Gospodarska
Raskrižje-Sv.Benedikt-Gospodarska

Ceste se projektiraju i čeka se izdavanje građevinskih dozvola. Dobivena je dozvola za gradnju pješačke staze i oborinske odvodnje u Stupničkoobreškoj ulici na dijelu od Micana do Horvatske i uskoro počinje gradnja. Krajem 2020. ili početkom 2021. godine kreće izgradnja ceste Sv. Benedikta jer povezuje naselja, prometna je, a u izuzetno je lošem stanju. Projektom je predviđena gradnja u četri faze koje se poklapaju sa fazama gradnje kanalizacije i kreću nakon njenog završetka. Kako je to županijska cesta i pod upravom ŽUC-a čekali smo odobrenje sredstava za projektiranje gdje općina sudjeluje sa 40% iznosa, a ŽUC sa 60%. I pri gradnji će se dogovarati sufinanciranje sa ŽUCom jer je to financijski zahtjevan projekt (projektantska predviđanja vrijednosti investicije su oko 16 miliona Kn) i općina ga ne može financirati sama. Koridor ceste se projektom širi, grade se pješačke staze, a sve u skladu sa strategijom prilagodbe klimatskim promjenama RH i prema water sensiteve urban design –u. Biti će to prvi takav projekt u kontinentalnoj hrvatskoj.

Sv-Benedikt-D-Novaka

Slijede druge ulice prema planu gradnje, Stupničke Šipkovine, Medcestama, Nikole Tesle, Ledinska, ulica prema budućem groblju, Meglajci, Kovačićko, Domovićev brijeg.

U 2020. počinje  projektiranje ulica Donjostupnička i Domovićeva.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s tim u redu, ali ako se želite, možete se odjaviti. Prihvati Pročitaj više

Wildcard SSL